CZYTELNIA & MEDIATEKA

WOJEWÓDZKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA- KSIĄŻNICA KOPERNIKAŃSKA W TORUNIU

 

Koncepcja nowych wnętrz Książnicy Kopernikańskiej- największej publicznej biblioteki w Toruniu. Projekt dotyczy zmiany funkcji jej poszczególnych pomieszczeń tj. wyodrębnienia czytelni prasy przy strefie wejściowej, stworzenia osobnego miejsca pracy z komputerem oraz wykorzystania przestrzeni obecnej czytelni dla nowo powstałej mediateki. Powierzchnia: 670 m²

 

Strefa wejściowa
Strefa wejściowa- widok w stronę czytelni prasy
Czytelnia prasy i czasopism kolorowych
Widok w stronę wejścia i szatni
Widok w stronę szatni
Szatnia
Pomieszczenie do pracy z komputerem
Pomieszczenie do pracy z komputerem
Pomieszczenie do pracy z komputerem
Mediateka- widok od strony wejścia
Mediateka- widok od strony wejścia
Mediateka- miejsce do gier na konsolach
Mediateka
Mediateka
Mediateka
Mediateka- strefa czytelnicza
Pomieszczenie do pracy z komputerem
Czytelnia prasy i czasopism kolorowych